دکتر سلام

مطالب روز پزشکی را با ما بخوانید

اطلاعات در رابطه با سرطان مری

  • ۱۱:۴۸

سرطان مری چیست؟

سرطان مری هنگامی رخ می دهد که بافتی که مری را می پوشاند، بدخیم می شود. مری لوله ای است که گلو را به معده متصل می کند و اجازه عبور غذا را می دهد. مردان بیش از زنان احتمال ابتلای به این نوع سرطان را دارند.


علائم سرطان مری شامل سختی در بلعیدن و کاهش وزن می شود. از نشانه های دیگرِ این بیماری می توان به درد هنگام بلعیدن ، گرفتگی صدا ، گره های لنفاوی متورم شده ، (ایجاد غده) اطراف استخوان ترقوه ، سرفهٔ خشک و احتمالاً سرفه کردن یا استفراغ خون اشاره کرد.

برگرفته از ویکیپدیا

Image result for ‫سرطان مری‬‎

انواع سرطان مری

Adenocarcinoma متداول ترین سرطان مری می باشد. این نوع سرطان در یاخته های غده ای در جداره مری که مخاط تولید می کنند، شکل می گیرد. این سرطان معمولا در بخش پایینی مری نزدیک به معده بوجود می آید.

سرطان یاخته های پولکی – این سرطان در یاخته های مسطح که مری را می پوشانند بوجود می آید. این نوع سرطان مری معمولا در بخش های بالایی و میانی مری پدیدار می شود.

علایم بیماری

 
متأسفانه در ابتدا، بیمار علامتی ندارد ولی در مراحل پیشرفته بیمار دچار دیسفاژی (اختلال در بلع) می شود دشواری بلع زمانی بروز می کند که تقریباً 75٪ قطر طبیعی مری اشغال شده باشد که ابتدا در مورد غذاهای جامد است ولی به تدریج حتی نوشیدن مایعات نیز دشوار می شود. کاهش وزن، احساس توده و برجستگی در گلو و بلع دردناک نیز ممکن است با پیشرفت بیماری دیده شوند.رگورژیتاسیون (بالا آمدن غذای هضم شده بدون زور و فشار) غذای هضم نشده همراه با تنفس بدبو، سکسکه که ممکن است با استفراغ و پنومونی آسپیراتیو (التهاب لایه های ریه) همراه باشد، از دیگر علائم این بیماری هستند. در صورتی که سرطان به خارج از مری انتشار یابد اغلب نخست به غدد لنفاوی می رود در مراحل بعدی به کبد، ریه ها، مغز و استخوانها گسترش می یابد. پیش آگهی سرطان مری در مراحل پیشرفته وخیم است. این بیماری در ایران به خصوص استان گلستان شایع است. علایم شایع شامل مشکل یا درد به هنگام بلع٬ کاهش وزن سریع٬ استفراغ مخاط خون آلود است.
 

تشخیص

 
در صورت پیدایش دشواری بلع و یا علائم دیگر ارزیابی و تشخیص را می توان با آندوسکوپی و یا رادیوگرافی با باریوم انجام داد . مزیت آندوسکوپی این است که امکان نمونه برداری از تومور را میسر می نماید .
 
 

درمان

 
مهم ترین عامل در پیش بینی طول عمر بیماران که بر انتخاب روش درمانی تأثیر می گذارد مرحله تومور است . جراحی در مراحل اولیه مؤثر می باشد . بطور همزمان یا منحصراً می توان شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز انجام داد .گزاردن استنت مری توسط آندوسکپ میتواند موجب بهبودی بلع و کیفیت زندگی در این بیماران شده وصدمات ناشی از جراحی را ایجاد نمی کند. جراحی اندوسکوپیک با لیزر نیز ممکن است. در مراحل پیشرفته بیماری جراحی جهت عنوان کمک به عبور غذا صورت می گیرد و درمانی نیست.
  • ۲۶۱
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی